APK

Onderdelen van de APK

De Algemeen Periodieke Keuring, ofwel APK, bestaat in Nederland sinds 1985 en is verplicht in heel Europa. Tijdens de APK checkt de keurmeester van uw autobedrijf uw auto op drie punten:

 

  • Veiligheid
  • Milieu
  • Registratie

 

Dankzij de APK is het een stuk veiliger op de Europese wegen. U kunt na een APK met een gerust hart weer veilig de weg op. Ook het milieu profiteert, want de keuring levert schonere auto´s op. Ook als deze iets ouder zijn.

 

Daarom bij Bosch Car Service Horjus

Bij Bosch Car Service Horjus is uw auto voor de APK in betrouwbare, vakkundige handen. Onze monteurs krijgen technische trainingen van Bosch en ook staat Bosch stand by om direct ondersteuning te bieden. De kwaliteit en betrouwbaarheid die u van Bosch gewend bent, mag u dus ook verwachten van onze APK.

Bosch Car Service Horjus heeft zijn eigen APK-keurmeesters in dienst. Die zien er streng op toe dat banden, remmen, verlichting en andere vitale onderdelen geschikt zijn om de weg weer op te kunnen. Zo kunnen we perfect uw auto keuren en krijgt u altijd deskundig advies.

 

Tip

Voer uw APK uit in combinatie met een onderhoudsbeurt. Tijdens de 'onderhoudsbeurt' komen gebreken aan het licht, welke wij vervolgens direct herstellen. Hierdoor is er een kleinere kans op afkeuring van uw auto. Bovendien is het vaak voordeliger om de APK in combinatie met onderhoud te plannen.

 

Wanneer is uw auto toe aan APK?

Het is belangrijk te weten wanneer uw auto toe is aan een Algemene Periodieke Keuring. Alle Nederlandse auto´s zijn APK-plichtig. U mag dus niet in de auto rijden indien de APK verlopen is. Doet u dit toch? Dan riskeert u een boete. Doet u dit toch en u krijgt een ongeluk? Dan keert uw verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit.

Wij willen u helpen dit te voorkomen. Bekijk hieronder wanneer uw auto een APK nodig heeft.

 

Personenauto's en lichte bedrijfsvoertuigen (<3.500kg)

 
Datum eerste toelating Brandstof Wanneer keuren?
Na 1 januari 2005 Benzine, alcohol, en/of elektromotor Eerste APK na 4 jaar, daarna twee keer na 2 jaar, daarna elk jaar
  Diesel, gas of anders (evt. in combinatie met elektrisch) Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar
Vóór 1 januari 2005 Alle soorten Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar
30 jaar of ouder Alle soorten Eens per 2 jaar APK
Vóór 1 januari 1960 Alle soorten Geen APK-plicht